Jornades de treball a l’hort

[CATALÀ]

Definitivament, les pujades a la Taiadella per anar a treballar l’hort, ja estan en marxa!

Era difícil trobar un altre dia al calendari en el que plogués, fes sol, bufés vent i finalment nevés, però en aquest dissabte inaugural de març, les horteres hem aconseguit aquesta combinació d’elements que han fet una jornada encara més èpica!

Després d’una petita excursió en autobús, l’Enric ha volgut assegurar-se que cap de les horteres es feia enrere a darrera hora, per això ens ha vingut a buscar a la parada del bus. Un cop a la masia i havent saludat a tota la família, el grup s’ha dividit en tres: les qui trasplantaven cebes, les qui trasplantaven espinacs i les qui arreglaven l’hivernacle.

Com que això d’ajupir-se és més dur del que sembla, els grups han anat rotant, així totes hem pogut fer una mica de tot. A final de matí havíem traspassat unes 350 cebes, uns 250 manats d’espinacs i l’hivernacle estava arreglat. Just a temps per dinar!

Un cop assegudes a taula, davant un pletòric arròs amb verdures que havia preparat la Dulu, la pluja amb granissada ha fet acte de presencia i hem hagut de donar per acabada la jornada de treball, no sense abans protegir l’espinac acabat de plantar perquè no es gelés acord a aquest paisatge que, mica en mica, anava vestint-se de blanc.

El final del dia ha transitat a la vora del foc, xerrant amb l’Enric de les ganes de créixer i de la importància del vincle que ens uneix. Un punt final magnífic per a aquesta primera jornada: de totes depèn que en siguin moltes més!

 

[CASTELLANO]

Definitivamente, las subidas a la Taiadeia para ir a trabajar el huerto ¡han empezado!

Era difícil encontrar otra fecha en el calendario en la que lloviera, saliera el sol, soplara el viento y finalmente nevara, pero en este Sábado inaugural de Marzo, las horteras hemos conseguido esta combinación de elementos que han hecho de ésta, ¡una jornada más épica!

Después de una pequeña excursión en autobús, Enric ha querido asegurarse de que ninguna de las horteras se arrepentía de haber ido, por eso nos ha venido a buscar a la parada de bus. Una vez en la masía y habiendo saludado a toda la familia, el grupo se ha dividido en tres: las que trasplantaban cebollas, las que trasplantaban espinacas y las que arreglaban el invernadero.

Como esto de agacharse es más duro de lo que parece, los grupos han ido rotando, así todas hemos podido hacer un poco de todo. Al final de la mañana habíamos trasplantado unas 350 cebollas, unos 250 manojos de espinacas y el invernadero estaba arreglado. ¡Justo a tiempo para ir a comer!

Una vez sentadas en la mesa delante de un pletórico arroz con verduras que había preparado Dulu, la lluvia con granizo ha hecho presencia y hemos tenido que dar por acabada la jornada de trabajo, no sin antes proteger las espinacas acabadas de plantar para que no se helaran acorde a este paisaje que, poco a poco, se iba vistiendo de blanco.

El final del día ha transitado cerca del fuego, hablando con Enric de las ganas de crecer y de la importancia del vínculo que nos une. Un punto final magnífico a esta primera jornada: de todas depende que sean muchas más.

Puja_00

Puja_01
Puja_02